Hírek, események

2010. július 15. 19:03

Kitüntetett háziorvosok

Háziorvosokat és egészségügyi dolgozókat jutalmaztak az Országos Alapellátási Intézet (OALI) július 15-én megtartott Semmelweis napi ünnepségén. Az ünnepségen jelen volt Dr Jávor András a Nemzeti Erőforrás Minisztérium közigazgatási államtitkára, valamint Dr. Barnóczy Sándorné dr. Paller Judit országos tiszti főorvos asszony is. A forró hangulatú eseményre a Nemzeti Erőforrás Minisztériumban került sor. „Mindenki annyit ér, amennyit használ” Széchényi István szavaival kezdte a rendezvény moderátora B. Király Györgyi az ünnepséget.

tovább...

2010. április 22. 11:24

Magyarországon elsőként Tatabányán kaptak címzetes főorvosi elismerést a háziorvosok!

Az ország legidősebb háziorvosa, a 80 esztendős Bartus Béla március 30-án fejezte be 43 esztendős aktív pályafutását Tatabányán, azaz márciusban még rendelt. Nyugdíjba vonulása szolgált apropóul arra, hogy az Országos Alapellátási Intézet és Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata által szervezett meghitt ünnepség keretében elsőként vehesse át 18 háziorvos társával együtt a háziorvosok presztízsének erősítése céljából létrehozott címzetes főorvosi elismerést igazoló díszoklevelet, melyet dr. Balogh Sándor az Országos Alapellátási Intézet főigazgatója nyújtott át.

tovább...

2010. április 14. 13:29

Címzetes főorvosi elismerést kaphatnak a háziorvosok!

Nyugdíjba megy az ország legidősebb háziorvosa, a 80 esztendős Bartus Béla. Bartus doktor Tatabányán fejezi be 1967-ben kezdett aktív pályafutását. Ebből az alkalomból az Országos Alapellátási Intézet és Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata által szervezett ünnepségen elsőként veheti át április 21-én a háziorvosok presztízsének erősítése céljából létrehozott címzetes főorvosi elismerést igazoló hiánypótló díszoklevelet.

tovább...

2010. április 10. 18:01

Hogyan lehet pályázni?

Kérjük figyelmesen nézze át a pályázati kiírást. Számos 2-3 soros bejelentkezést kaptunk, amelyekkel sajnos nem tudunk mit kezdeni. Ime egy :
"Ebben a praxisban valóban minden a betegekért történik, megpróbálják a betegek igényeit maximálisan kielégíteni a mindennapi betegellátás tekintetében, valamint általában évente kétszer különféle szűrővizsgálatokat szerveznek, a város lakói igényeinek megfelelően. A Doktornő, valamint az asszisztens is mind természetével és hivatástudatával, valamint szakmai ismereteivel a betegek érdekeit tartja szem előtt."

Kérjük Brigittát, - és a többi pályázót is- hogy konkrét történeteket írjon, a praxis címével, az orvos és munkatársa nevével, és persze elérhetőségével, azaz leginkább e-mail címével, hogy a történet közléséhez megszerezhessük háziorvosa hozzájárulását.
Érdekes módon háziorvosok is pályáztak, azaz akadt aki saját blogjára hívta fel figyelmünket, mondván ebben minden minket érdeklő történet szerepel.

Ezuton kérjük az érintetteket, ne pályázzanak, hiszen a kiíírás értelmében ők nem javasolhatják saját magukat, hanem betegeik, az önkormányzat, a tisztiorvosi szolgálat, a kórház, vagy éppen egy civil szervezet teheti meg ezt.

Sikeres pályázatot!
A bíráló bizottság

tovább...

2010. március 11. 12:00

Kié lesz az év praxisa?

„ Az év praxisa” pályázat indítóján- március 11-én- Balogh Sándor az Országos Alapellátási Intézet főigazgatója, a pályázat ötletadója elmondta, hogy a háziorvosok, a nővérek, az ápolók- a kórházi orvosokkal szemben- egyedül , saját magukra utalva teszik a dolgukat, segítőjük jó esetben a környezet, de leginkább a szerencse. Nagyon kemény munkát végeznek, ráadásul ők ismerik a legjobban a hozzájuk fordulókat,- körülményeiket, hogy van-e alkoholista, vagy munkanélküli a családban- rajtuk múlik, hogy mi lesz a betegek további sorsa , milyen szakrendelőbe, milyen szakorvoshoz kerülnek majd.

tovább...

2010. március 09. 18:32

INDUL „AZ ÉV PRAXISA „PÁLYÁZAT!

Meghívó az OALI pályázat indító sajtótájékoztatójára

A háziorvosok és a nővérek társadalmi elismerését, presztízsét szeretné erősíteni az Országos Alapellátási Intézet, ezért meghirdeti „Az év praxisa „ pályázatot! A betegek és az önkormányzatok, tisztiorvosi szolgálatok, civil szervezetek által beküldendő történetek beérkezési határideje: 2010. november 30.

tovább...

2010. március 02. 10:36

Pályázzon és díjazzon! Tévé felvétel a Pallas Páholyban.

„Az év praxisa „ pályázat célja, hogy a háziorvosok és munkatársaik olyan nyilvános elismerésben részesüljenek, melytől egy kicsit mindenki jobban érzi magát. A háziorvos attól, hogy munkája ,életmentése nem hiábavaló. A betegek pedig attól , hogy ország-világ előtt meghallgatják dicsérő szavaikat. Erről , vagyis az Országos Alapellátási Intézet pályázatáról szólt legutóbbi televíziós felvételünk . Önnek is mondjuk, kedves Olvasó: ha van olyan élménye, mely sorsforduló volt az életében, és melyet egy háziorvos és munkatársa lelkiismeretes hozzáállásának köszönhet, ossza meg a zsűrivel. Ha a története nem élet-halál fontosságú volt, „csak” sokat jelentett egy kézfogás, egy simogatás, vagy néhány kedves szó, az is legalább olyan fontos lehet. Hisz néha egyetlen szótól megváltozik az egész életünk.

tovább...

 

A szavazás eredménye:

 

1. Dr. Hubert János - Tapolca

 

2. Dr. Kozma Richárd - Mezőkövesd

 

3. Dr. Demeter Erzsébet - Szolnok

 

 

Partnereink

Háziorvosok Országos Egyesülete

Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesülete

Schönfeld Rózsi Alapítvány

Dr.Info

Weborvos szerkesztősége