Pályázati kiírás

Tisztelt páciens, tisztelt polgármester , tisztiorvos, szakorvos úr, vagy éppen hölgy!

Ugye tudja, mennyire fontos háziorvosa szaktudása, és szerepe a jó orvos-beteg kapcsolat kialakításában, ami végül is a gyógyuláshoz vezet? Ha van olyan élménye, amely sorsforduló volt az életében, és amelyet egy háziorvos és nővér lelkiismeretes hozzáállásának köszönhet, ossza meg velünk! Akkor is, ha története nem feltétlenül élet-halálról szól, „csak” arról, hogy milyen sokat jelentett Önnek egy kézfogás, egy simogatás, vagy néhány kedves szó. Mert néha egyetlen szótól változik meg az egész életünk.

Az Országos Alapellátási Intézet első alkalommal hirdeti meg „ Az év praxisa” Díjat , amit három orvos nyerhet el a páciensek , illetve az önkormányzatok, tisztiorvosi szolgálatok, civil szervezetek, kórházi osztályok, szakorvosok javaslata alapján. A pályázat célja, hogy a háziorvosok és munkatársaik olyan nyilvános elismerésben részesüljenek, amelytől egy kicsit mindenki jobban érzi magát. Az orvos attól, hogy felelősségteljes munkája, életmentése, nem hiábavaló. A beteg pedig attól , hogy nyilvánosságra kerülnek dicsérő szavai. A díjat azok az orvosok és nővérek kaphatják meg, akik szakértelmükkel és empátiájukkal egyaránt kivívják betegeik bizalmát, együttműködését.

Úgy véli , hogy háziorvosa és vele együtt dolgozó nővér mindent megtett betegei gyógyulásáért ? Ha igen, küldje el nekünk saját sztoriját orvosának és nővérének nevével, elérhetőségével –cím, telefonszám, e-mail- együtt. A beérkezett történetek alapján jeles közéleti személyiségekből álló zsűri- Dr. Hajnal Ferenc, Dr. Balogh Sándor, Dr. Farsang Csaba, Dr. Sirák András, Koltai Róbert, Lenkefi Ida, Macskássy Izolda, Zalatnai Brigitta, Szentgyörgyi Rómeó - tesz javaslatot a díjazottakra. Nem a stílust, nem a bravúros műfaji megoldást, hanem a történetet, és a praxist díjazzuk!

Jelöléseiket, gyógyulásuk történetét levélben az Országos Alapellátási Intézet címére: 1135 Budapest Jász u. 84-88 (postafiók: 1426 Bp. Pf.155.), vagy azevpraxisa.hu ajánló oldalán küldhetik be 2010 november 30.-ig. Kérjük, történetük ne legyen hosszabb 3 gépelt oldalnál. A beküldött történeteket, jelöléseket a honlapon közzé tesszük, a beküldő hozzájárulását elfogadottnak tekintjük a pályázaton történő részvétellel. Azokat a történeteket tárjuk a nyilvánosság elé, amelyek közléséhez a bennük szereplő orvos és nővér hozzájárult. Írásaik az orvos neve alapján ABC- rendben kerülnek fel a honlapra és így is találhatják meg őket.

A történetek beküldése után a zsűri valamennyi tagja az általa legjobbnak ítélt 10 történetet javasolja a második körbe. A zsűritagok által kiválasztott történeteket elolvashatják internetes portálunkon, és önök választhatják ki a legjobbakat közülük. Kérjük, szavazzon! December 6 és 12 között pontozza a történeteket 1-től 5-ig szereplő skálán. Az 1-es a legkevésbé érdekes, az 5-ös a legjobb történet. Az Önök szavazatai alapján legmagasabb pontszámot elérő 3 történet orvos- nővér főszereplője kapja „ Az év praxisa” pályázat OALI díját.

 

A szavazás eredménye:

 

1. Dr. Hubert János - Tapolca

 

2. Dr. Kozma Richárd - Mezőkövesd

 

3. Dr. Demeter Erzsébet - Szolnok

 

 

Partnereink

Háziorvosok Országos Egyesülete

Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesülete

Schönfeld Rózsi Alapítvány

Dr.Info

Weborvos szerkesztősége